Həmin axşam işdən gec qayıtmışdım. Şirkətdə yeni layihə başlamışdı, hamımızın beyni qarışmışdı. Evə gələn kimi paltarımı dəyişib mətbəxə keçdim. Soyuducuda nə varsə, qarışdırıb sadə bir yemək hazırladım. Yeməyi yediymdən sonra divana uzandım. Telefona baxmaqdan başqa edəcək bir iş yox idi.
Dostlarla yazışdım, hamı öz işində idi. Axşam saat on idi, kimsə ilə görüşmək üçün gec, yatmaq üçün isə tez. Elə bir boşluq hissi keçirirdim. Yorğun idim, amma yuxum gəlmirdi. Beynim hələ də iş rejimində işləyirdi, bir az söndürmək, diqqətimi başqa yerə yönəltmək istəyirdim.
Həmin vaxt yadıma bir dostumun sözləri düşdü. Bir neçə həftə əvvəl o, mənə bir platformadan danışmışdı, “yüklə, bax, maraqlıdı” demişdi. Mən də həmin axşam maraqdan mostbet indir yazıb axtardım. Sayt tapıldı, bir neçə tıklama ilə proqramı telefona yüklədim. Heç bir depozit yatırmaq fikrim yox idi, sadəcə görüm nədi, nə deyil.
Proqramı açdım, qeydiyyatdan keçdim. İstifadəçi adı, email, hər şey standart. Daxil olanda qarşıma bir bonus çıxdı. Düşündüm ki, “hə verərlər sənə, sonra da çıxart bilməzsən”. Amma bonusu sınamağa qərar verdim. Axı itirəcək bir şeyim yox idi.
Slotlara baxmağa başladım. Oyunların dizaynı mənim xoşuma gəldi. Sadə deyildi, hər oyunun öz mövzusu, öz musiqisi var idi. Mən də belə detalları sevən adamam. Bir oyun seçdim, mövzusu kosmosla bağlı idi. Gəmilər, ulduzlar, qalaktikalar. Qrafikası o qədər maraqlı idi ki, bir anlıq özümü uşaqlıqda izlədiyim elmi-fantastik filmlərin içində hiss etdim.
Oynamağa başladım. Bonusdakı pulla oynayırdım, ona görə də rahatdım. Fırlatdıqca fırladırdım, heç nə başa düşmürdüm, sadəcə ekrana baxıb gözləyirdim. Kiçik kiçik uduşlar gəlirdi. Hər uduşda bir az daha həyəcanlanırdım. Məsələ pulda deyildi, sadəcə o hiss, o “bəlkə indi” düşüncəsi məni içinə çəkirdi.
Təxminən iyirmi dəqiqə keçmişdi ki, birdən oyunun ritmi dəyişdi. Ekranda xüsusi simvollar düzülməyə başladı. Mən ilk anda nə baş verdiyini başa düşmədim. Amma sonra ekranın kənarları işıqlandı, musiqi dəyişdi, böyük bir uduş yazısı çıxdı. Hesabıma baxdım, başlanğıc bonusun bir neçə qatı qədər pul gəlmişdi.
O an telefonu əlimə alıb bir də baxdım, bir də baxdım. Evdə tək idim, sevincimi bölüşəcək kimsə yox idi. Amma içimdən bir səs qışqırırdı. Oturduğum yerdən qalxdım, otaqda bir neçə dəfə gəzişdim. Sonra qayıdıb oturdum, çıxarış etdim. Pul kartıma köçdü.
O gecə çox yatmamışam. Səhər oyananda ilk iş telefona baxdım. Pul hələ də orada idi. Deməli, yuxu deyildi.
Həmin hadisədən sonra mostbet indir sayəsində əyləncəyə baxışım dəyişdi. Anladım ki, belə platformaları düzgün istifadə etmək lazımdır. Nə qədər vaxt ayıracağını, nə vaxt dayanacağını bilmək ən vacib şeydi. Mən həmin qazancı çıxartdım, bir hissəsini ailəmə sürpriz etdim, qalanını da kənara qoydum.
Həmin axşam mənə bir şey öyrətdi: bəzən darıxdığın, nə edəcəyini bilmədiyin o anlarda həyat sənə bir fürsət verə bilər. Önəmli olan o fürsəti görüb, ondan ağıllı şəkildə istifadə etməkdir. Mən də elə etdim.
İndi hərdən mostbet indir yazıb proqramı açıram. Amma həmişə qaydalarımla: əylənmək üçün, vaxtımı planlaşdıraraq, və ən əsası, itirsəm də üzülməyəcəyim məbləğlə. Çünki o gecə başa düşdüm ki, bu işin əsası həzz almaqdır, qazanc isə sadəcə gözəl bir bonusdur.
O axşam telefonuma yüklədiyim proqram mənə yalnız pul qazandırmadı, həm də düzgün qərar verməyin, öz həddini bilməyin nə qədər vacib olduğunu göstərdi. Və bu dərs, o gecə qazandığım pullardan daha dəyərli oldu mənim üçün.