Pirmā uzvara, kas mainīja manu vakaru

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  klarikafoolish 4 uger siden.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Forfatter

klarikafoolish
    Deltager

Nekad neesmu bijis azartisks cilvēks. Vismaz tā es sevi mierināju, kad katru piektdienas vakaru ar draugiem spēlējām kārtis, un es vienmēr zaudēju ar smaidu. Man patika process, nevis nauda. Bet šis vīruss, azarts, dzīvo mums visos tikai gaidot īsto brīdi, lai pamostos.

Viss notika pavisamparasts otrdienas vakarā. Bērni jau gulēja, sieva sēdēja viesistabā un skatījās kādu seriālu. Es kā parasti sēdēju pie datora ar tasi tējas. Nekas nebija jādara, un man kļuva garlaicīgi. Iespējams, es meklēju kādu vieglu izklaidību, tāpēc iegāju savā e-pastā un pamanīju vēstuli no sen aizmirsta interneta kazino konta. Pirms gada reģistrējos, uzspēlēju pāris reizes un aizmirsu. Bet tagad tur bija kaut kas par bonusu, kas izbeidzas. Es nodomāju: kāpēc gan neiet un nepaskatīties, ko viņi man piedāvā?

Tomēr vispirms es uzvāru vēl vienu tēju. Tas bija maniskais veids, kā atlikt lēmumu, kaut gan es jau zināju, ka iešu. Iekšējā balss teica, ka tas ir stulbi, bet otra, mazāk skaļā, čukstēja, ka vakars ir garš un mana dzīve ir par garlaicīgu.

Atvēru lapu un sāku rakņāties pa sadaļām. Atklāti sakot, es nesapratu, ko īsti gribu. Arī tas, ko es ieraudzīju sākumā, mani īpaši neaizrāva. Bet tad es uzgāju virsrakstu, kas lika man apstāties. Viņi rakstīja par īpašu akciju, kas domāta tieši tādiem lojāliem spēlētājiem, kuri ilgāku laiku nav atgriezušies. Tā skanēja saprotami, bez sarežģītiem noteikumiem. Jāatzīst, ka tieši šie kazino piedāvājumi man šķita pievilcīgi, un es nolēmu pamēģināt.

Sāku ar pavisam nelielu summu. Es nebiju gatavs riskēt ar visu, kas man bija, jo man nav tik daudz liekas naudas. Desmit eiro. Varbūt paveiksies, varbūt nē. Pirmo reizi izvēlējos spēli, kuru biju spēlējis jau iepriekš, jo tā man šķita draudzīga. Tāds vietējais automāts ar augļiem un džekpotu, kas mūžīgi nekrīt, bet vienmēr dod mazas uzvaras, lai turpinātu.

Es to nespiedu kā traks, nē. Vienkārši sēdēju un vēroju, kā griežas bungas. Jau pēc pieciem griezieniem man uzradās trīs vienādi simboli, un es saņēmu astoņus eiro atpakaļ. Mana sirds uz brīdi apstājās. Tas nebija nekas liels, bet tas kaut ko izdarīja ar manu garastāvokli. Man kļuva jautri. Nevis mantkārīgi, bet tieši jautri, kā bērnībā, kad spēlē galda spēli un tev veicas.

Pēc desmit minūtēm mans bilance bija četrdesmit eiro. Es skatījos uz skaitli un nevarēju noticēt. Nav tā, ka es būtu plānojis laimēt. Es vienkārši izklaidējos un atpūtos. Un tad nāca nākamais grieziens, un uz ekrāna sāka mirgot visi simboli uzreiz. Tas nozīmēja bonusa kārtu. Es pat nepratu, kā tas darbojas. Uzmanīgi lasīju instrukciju, kamēr man galvā ritēja mūzika no spēles.

Kad bonuss beidzās, mans konta atlikums parādīja simts divdesmit eiro. Es pielēcu no krēsla un pasmaidīju kā bērns, kurš atradis konfekti. Vienlaikus es baidījos, ka tas pazudīs, ka tas ir sapnis. Man bija tieksme vēlreiz nospiest pogu, bet es apstājos. Es atcerējos visus stāstus par cilvēkiem, kuri laimēja un pēc tam zaudēja visu vienas nakts laikā. Nebūt ne tā. Es izņēmu savus simt divdesmit eiro un paldies, ardievas.

Tajā vakarā es ilgi nevarēju aizmigt. Nevis tāpēc, ka gribēju vairāk, bet tāpēc, ka jutos dīvaini lepns. Es nebiju ne saņēmis lielu džekpotu, ne izdarījis kaut ko nozīmīgu, bet es sev pierādīju, ka varu priecāties par mazumu un apstāties īstajā brīdī. Varbūt tas skan muļķīgi, bet laimests bija kā medus kāre, kas mani pacēla no ikdienas pelēkuma. Un es sapratu, ka tā nav tik daudz nauda, cik emocijas.

Nākamajā dienā es nevarēju beigt domāt par šo vakaru. Ne par to, ka atkārtotu, bet par to, kāpēc man bija tik labi. Galu galā es sapratu, ka man patika process, sīkās uzvaras un tas, ka pats kontrolēju savu lēmumu. Es biju kļuvis par apdomīgu spēlētāju, lai arī tikai vienu vakaru. Un tas man lika justies stipram.

Kopš tās reizes es ik pa laikam atgriežos. Ne katru nedēļu, ne pat katru mēnesi. Bet tādās reizēs, kad jūtos noguris un gribu mazu adrenalīna devu. Man vienmēr ir stingrs budžets, un es to nekad nepārsniedzu. Pat ja zaudēju, es zaudēju tikai to naudu, ko biju plānojis atstāt mājās. Es nevienam neiesaku spēlēt ar naudu, kuru nevaram atļauties zaudēt, bet es saprotu, kāpēc cilvēki to dara. Tā ir bēgšana, prieks, cerība.

Tagad, kad atceros to otrdienas vakaru, es smaidu. Tas bija viens no tiem notikumiem, kas maina skatījumu uz lietām. Es vairs neuzskatu sevi par cilvēku, kuram nav azarta. Man vienkārši ir azarts, kuru es turu ciešā pavadā. Un tas mani dara laimīgu, jo es zinu savas robežas. Varbūt kāds teiks, ka tas ir muļķīgi, bet man ir vienalga. Katram ir savi prieki.

Ja kāds man jautātu, vai es iesaku izmēģināt šādas lietas, es teiktu: pamēģini vienu reizi, bet negaidi laukakmens lielu džekpotu. Vislabāk ir sākt ar to, kas piedāvājumi ir pieejami, un izvēlēties tos, kas šķiet saprātīgi. Piemēram, man vēlāk vairākas reizes nāca paziņojumi par bezmaksas griezieniem un citām akcijām, un katru reizi es tikai pasmaidīju. Bet tieši pirmā pieredze man iemācīja, ka galvenais nav uzvarēt, bet izbaudīt.

Tā nu es tagad rakstu šo stāstu. Es neesmu profesionālis un nemācīšu nevienu, kā spēlēt. Es esmu tikai cilvēks, kuram vienu vakaru paveicās un kurš atceras šo sajūtu labāk nekā jebkuru akciju. Jo patiesībā mēs visi meklējam nevis naudu, bet mirkļus, kuros jūtamies dzīvi. Un man šis mirklis bija īsts. Vienkāršs, mazs, bet īsts. Un es to novērtēju.

Ja jūs kādreiz apsverat iespēju izmēģināt, rīkojieties ar galvu. Neļaujiet emocijām jūs aizraut. Laimests nav dzīves mērķis, tā ir tikai skaista blakusparādība. Bet, ja tomēr gadās kāds patīkams vakars, nebaidieties no tā priecāties. Jo tieši šādi mazi prieciņi veido lielo laimi. Manējais jau ir noticis, un es esmu pateicīgs.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.